زردی در برخی نوزادان ممکن است بر اثر استفاده از شیر مادر باشد؛ 2 گروه از نوزادان هستند که با خوردن شیر مادر به زردی مبتلا میشوند، گروه اول بیشتر نوزادان مادرانی هستند که بهطریق سزارین وضع حمل کردهاند و زردی بهدلیل کم بودن شیر مادر و در روزهای اولیه تولد ایجاد میشود که در این حالت چنانچه تغذیه با شیر مادر استمرار داشته باشد، رفتهرفته شیر مادر بیشتر و کمبود کالری نوزاد جبران میشود همچنین حرکات روده او بهتر شده و زردی از بین میرود
در نوع دوم، زردی نوزاد معمولاً از هفته دوم تولد آغاز میشود و علت آن میتواند موادی باشد که در شیر وجود داشته و باعث غیرفعال کردن آنزیمهای کبدی و رودهای نوزاد میشود که این موضوع مواد صفراوی را بازجذب میکند، در واقع این مشکل بهخاطر رشد ناکافی روده و کبد نوزاد رخ میدهد.
در این مورد هم پزشکان توصیه میکنند که تغذیه نوزاد با شیر مادر را ادامه دهید و چنانچه بهعلت شدت زردی، نیاز به تعویض خون نوزاد باشد، پزشک توصیه میکند که حداکثر 48 ساعت شیر مادر را قطع و از شیرخشک یا شیر دوشیدهشده برای تغذیه کودک استفاده کنید البته پس از رفع زردی، مجدداً باید تغذیه با شیر مادر را از سر گرفت.